Pagina se încarcă

În municipiul Ungheni iluminatul stradal va fi extins și modernizat

23 July 2020
|

În următorii doi ani, Primăria municipiului Ungheni va extinde și va moderniza iluminatul stradal din toate cartierele orașului. Vor fi schimbate corpurile de iluminat, fiind instalate peste tot corpuri de tip lead, care sunt mult mai econome. Vor fi schimbați pilonii, cablurile, rețelele aeriene și subterane etc.
Costul total al proiectului, întitulat “Renovarea sistemului de iluminat stradal”, este estimat la 7 milioane 58 mii 665 lei , din  care 90% – din contul unui împrumut, iar 10 % – din surse proprii.

În acest scop, Consiliul Municipal a aprobat, în ședința din 17 iulie, contractarea unui împrumut în sumă de 6 milioane 352 mii 220 lei, pe un termen de cinci ani, de la Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO).
Condițiile împrumutului respectiv sunt foarte avantajoase: rata dobânzii e de 3% anual, rată fixă; perioada de grație e de 12 luni; rambursarea se va face în tranșe trimestriale egale, după perioada de grație.
”Corporația Financiară Nordică de Mediu ne-a oferit condiții extraordinare. Sunt condiții pe care nu ni le-a oferit niciodată nici o bancă din Republica Moldova. Cea mai mică rată de dobândă pe care am obținut-o la băncile noastre a fost de 8,5%. Este diferență între 3% și 8,5%? În plus, cei de la NEFCO nu cer nici comision, nici gaj”, a spus primarul Alexandru Ambros, dând asigurări că Primăria Ungheni va reuși să ramburseze creditul în termenii prevăzuți, așa cum a făcut-o de fiecare dată.

Ştiri recente

| Nisporeni , | Soroca

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă

| Nisporeni , | Soroca

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă