Pagina se încarcă

Investiții majore în infrastructura de apă și canalizare.

21 Iulie 2023
|

Guvernul a investit aproximativ 92 de milioane de lei pentru reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare în 26 de localități. Acest fapt a fost posibil grație implementării cu succes  a 26 de proiecte, din totalul celor 150 finalizate.

Această inițiativă a adus schimbări semnificative în comunitățile beneficiare, facilitând accesul la apă potabilă de calitate și gestionarea eficientă a apelor uzate. Cele 26 de proiecte finalizate în acest sens au sporit calitatea vieții și sănătatea publică a locuitorilor.

Serghei Cojocari, adjunctul ONDRL, a menționat că reabilitarea sistemelor de apă și canalizare a fost realizată prin intermediul proiectelor bine planificate și coordonate, cu obiective precise de a asigura eficiență și sustenabilitate pe termen lung.

„Aceste investiții contribuie  nu doar la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor, dar au și un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

Eforturile Guvernului de a sprijini dezvoltarea infrastructurii de apă și de canalizare în localități demonstrează angajamentul ferm față de nevoile cetățenilor și recunoașterea importanței asigurării accesului la servicii esențiale. Totuși, este vital să se continue monitorizarea implementării acestor proiecte și să se asigure utilizarea eficientă a resurselor, pentru a maximiza beneficiile aduse comunităților în viitor”, a mai spus adjunctul.

Amintim că, Programul Național „Satul European” cuprinde 496 de proiecte de dezvoltare locală, dintre care 155 vizează domeniul construcției sistemelor de aprovizionare cu apă și sanitație.

Ştiri recente

| Nisporeni , | Soroca

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă

| Nisporeni , | Soroca

lți consumatorii casnici din vor achita mai mult pentru serviciul public de alimentare cu apă